top of page

Interactieve vloer

Binnen één stap de aandacht krijgen!

Wat is een interactieve vloer?

Een interactieve vloer is een projectie die bewegingen signaleert en daarop reageert. Bijvoorbeeld: een balletje trappen op ons geprojecteerde voetbalveld, water dat rimpelt op plekken waar de mensen lopen, logo’s of afbeeldingen van uw product die opzij schuiven, tegels die naar beneden storten of andere visuals die op speelse wijze een bezoeker van uw beurs- of winkelvloer aantrekken.

De interactieve vloer kan verschillende voordelen bieden voor u. Zo biedt het voor uw klanten een leuke, interactieve oplossing, laat het uw bedrijf extra opvallen (tijdens bijvoorbeeld een beurs). Daarnaast zal de interactieve vloer er voor zorgen dat uw boodschap op een manier overgedragen wordt die de potentiële klanten zullen herinneren. De prijs van interactieve vloer hang af van de grootte van uw vloer en het type content. De grootte van uw interactieve vloerprojectie hangt af van hoe hoog uw plafond is en van welke oplossingen u kiest. De interactieve vloer is beschikbaar te huur en te koop.

Vaak wordt de interactieve vloer toegepast bij beurzen, showrooms, musea, dierentuinen en meer.

Interactieve vloer

Hoe werkt het?

Beweging wordt gedetecteerd via een meegeleverde Infrarood camera. De iFloor software zet dan de gedetecteerde beweging om in een animatie op de vloer.

De gevoeligheid van de IR-camera kan per geval aangepast worden, evenals de manier waarop de elementen reageren.

Zo kunnen er bijvoorbeeld beelden op de vloer geprojecteerd worden die de voorbijgangers achtervolgen als zij de vloer betreden, bladeren die opzij gaan als mensen over de vloer lopen of tegels die omdraaien. Maar denk ook aan een potje voetballen of het spelen van een ander spel. De interactieve vloer vermaakt en informeert niet alleen de gebruiker, maar trekt vooral de aandacht van alle voorbijgangers.

Eigen software

Als één van de weinige partijen in Europa maakt Vision2Watch gebruik van zelf ontwikkelde software, waardoor wij de content heel eenvoudig aan kunnen passen naar uw huisstijl. Wat dacht u van vissen in de kleuren van uw logo, compleet met de naam van uw bedrijf er op, of een vliegtuig in uw huisstijl, inclusief logo?

 

Bij elk geleverd systeem ontvangt u tevens een uitgebreide bibliotheek aan content elementen, gegroepeerd in diverse thema’s. Zo kunt u bijvoorbeeld rond Valentijnsdag de vloer vullen met interactieve hartjes, of een ijs-effect in de winter gebruiken. Door de eenvoud van de software hoeft u geen specifieke technische kennis te hebben om de content te updaten of aan te passen.

Interactieve vloer
Interactieve vloer

De techniek

Vision2Watch past alleen maar professionele projectoren toe in de interactieve vloer oplossingen. Het type projector is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de afstand tussen de projector en het oppervlak en lichtinvloeden.

Dankzij de specifieke projectoren die wij gebruiken met de interactieve vloer  software is het mogelijk om tot wel 6 projectoren vanuit één media server aan te sturen. Hierdoor ontstaat er een interactieve vloer projectie die echt opvalt!​

 • Software: de interactieve vloer software biedt de volgende functionaliteiten

  • Interactiviteit in combinatie met de IR camera’s

  • Gevoeligheid van de camera’s is instelbaar (ivm de lichtintensiteit in de omgeving)

  • Warping: door deze tool kunnen we ook op gebogen oppervlakken projecteren

  • Edgeblending: deze tool is nodig wanneer er meerdere projectoren toegepast worden

 • Computer: afhankelijk van de gekozen oplossing

 • Infra rood camera’s: ook hier is het aantal afhankelijk van de gewenste oplossing

 • Bevestigingssysteem: we kunnen de projectoren aan een plafondbeugel monteren, echter de projectoren kunnen ook in het plafond worden weggewerkt door gebruik te maken van onze spiegelplaten

 • Diverse effecten die binnen de interactieve vloer software kunnen worden toegepast

 • Installatie op locatie

 • Diverse Service Level Agreements

Ben jij op zoek naar een oplossing waarmee je het onderscheid kan maken waar zonder twijfel over nagepraat zal worden?

bottom of page