top of page

Virtual chef

De virtual chef tovert de wachttijd tussen gerechten om tot een belevenis

Wat is de Virtual Chef?

De interactieve restauranttafel van het restaurant Le Petit Chef en Dinner in Motion hebben de aandacht getrokken op verschillende social media. Door gebruik te maken van een projectie op de restauranttafel, word de tafel omgetoverd tot een speciale  ervaring binnen hun restaurant.


Op de tafel is op een speelse manier te zien hoe een kleine chef kok de gerechten klaar maakt voor zijn gasten. Dankzij de op maat gemaakte animaties kan de kleine chef kok het menu namaken. Zo komen de maaltijden van de chef overeen met het restaurant en wordt de wachttijd op een speelse manier opgevuld met een unieke show. 

Vaak wordt verwacht dat dit gedaan is met augmented reality. Aangezien er geen scherm tussen de gasten en de tafel is, is dit niet het geval. Door gebruik te maken van 3D mapping is nauwkeurig de chef op de tafel geprojecteerd. Zo lijkt het net alsof een mini chef de rechten aan het voorbereiden is.

Eten in een virtuele omgeving

Voor restaurants is het zelfs mogelijk om de hele sfeer van het restaurant te veranderen. Dit kan gedaan worden via bijvoorbeeld een combinatie van een tafelprojectie en muurprojectie kan het restaurant omgetoverd worden in verschillende werelden. 

De virtual chef tafelprojectie is een goed voorbeeld van het toepassen van 3D mapping in combinatie met projectie in een restaurant. 

In de video is een vergelijking te zien tussen de content en de tafel in de praktijk. Daarbij is duidelijk te zien dat de Virtuele Chef levensecht lijkt

Hoe werkt de virtual chef tafelprojectie?

Via tafelprojectie van bovenaf en 3Dmapping wordt de tafel omgetoverd tot een unieke show. De tafel wordt ingedeeld zoals gewenst. Vervolgens zal op basis van foto’s een plattegrond gemaakt worden van de voorwerpen op de tafel. Op die manier kan rondom bijvoorbeeld een bord, een vaas of het bestek een animatie afspelen. De nauwkeurigheid van de 3Dmapping in combinatie met de op maat gemaakte animatie zorgt er voor dat het net lijkt alsof een kleine chef (Petit chef) het gerecht bereid. 

Virtual chef

Ben jij op zoek naar een oplossing waarmee je het onderscheid kan maken waar zonder twijfel over nagepraat zal worden?

bottom of page